Voet- en Houding verzorging

Bij La Differance vindt U de volgende mogelijkheden tot voetverzorging.

  • De Pedicure voor de verzorging van de voet en de allerdaagse voorkomende ongemakkelijkheden
  • De Chiropodist voor de moeilijke voet ,waarbij kleine aanpassingen nodig zijn, zoals bij hallux valgus een nacht orthese of bij de ingegroeide nagels een nagelbeugel.
  • De Diabetes pedicure voor de verzorging van de diabetische voet wat minimaal 2 maal per jaar gewenst is en derhalve vergoed wordt door de ziektekostenverzekeraar.
  • De Podoposturaal Therapeut voor correctie van de voet en houding d.m.v. inlays en diverse steunzolen.
  • De Arts voor Manuele Geneeskunde ter advisering en behandeling van houdingsproblemen.

Goede voetverzorging, een must!
De dagelijks zorg voor Uw uiterlijk vindt U heel gewon, Maar hoe zit dat met UW voeten? Pas als de nagels pijnlijk zijn, het eelt overdadig is, of de likdoorn steekt?

Met een goede regelmatige verzorging van Uw voeten zijn deze problemen te voorkomen, De voetverzorger kan U daarbij helpen, Een combinatie met de verzorging van Uw huid is ideaal.

Voor wie?
Man of vrouw, jong of oud: iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging. Uw hele gewicht komt neer op Uw voeten, U aardt met uw voeten. Als Uw voeten pijn doen verandert ook Uw houding. Daardoor kunnen weer rug -of nekklachten ontstaan.

De voetverzorger kijkt nauwkeurig de huid en nagels van Uw voeten, Ook de optimale hygiëne worden Uw voeten gedesinfecteerd. De behandeling bestaat uit o.a. het weghalen van eelt of likdoorns, het op juiste manier knippen en verzorgen van de zijkanten van de nagels en het polijsten van de nagelplaat. Vaak wordt er apparatuur gebruikt voor een perfecte behandeling. Een ontspannende massage of voetenbad is mogelijk. Maar de professionele voet behandeling gaat vaak verder. De pedicure-chiropodist kan nagelbeugels plaatsen bij ingegroeide nagels en drukontlastende elementen toepassen zoals ortheses en zolen

Voeten van mensen met suikerziekte
Er zijn drie voetverzorgers die zich gespecialiseerd hebben in de verzorging van voeten van diabetici. Extra aandacht zal er zijn voor de verminderde pijn waarneming, waardoor eelt, likdoorns en andere beschadigingen minder snel opgemerkt worden en voor veel voetproblemen kunnen zorgen. Uw voeten zijn bij deze specialisten in goede handen.

Advisering
De voetverzorger zal U adviseren over de dagelijkse verzorging van Uw voeten, aanschaf van (sportschoenen en inlegzolen. Heeft U vermoeide voeten, eelt, ikdoorns, kalknagels, ingegroeide nagels bij de voetverzorger kunt U voor goed advies en behandeling terecht.

De Podo-Posturaal Therapeut.
Al 12 jaar is er ervaring met het corrigeren van de houding d.m.v. correctie zolen. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals d.m.v. proprioceptieve zolen volgens de methode Bourdiol (neuroloog) of via de uitsluitend steunende zolen (orthopedisch).
De podo (voeten)-posturaal (houding) therapeut beheerst alle methoden. Afhankelijk van het klachtenbeeld en in relatie met specifiek onderzoek (o.a. podoscoop, loop afdruk, gipsafdruk, spierspanning meten, balansbepaling) worden in inlegzolen millimeter dunne verhogingen ingebouwd. Hierdoor wordt de spierspanning van de voet gunstig beïnvloedt en op deze wijze kan de therapeut de lichaamshouding beïnvloeden.

Bij niet goed functioneren van het zenuwstelsel of het niet reageren op de proprioceptieve benadering zijn de steunende zolen noodzakelijk. Bij sport beoefening worden ook aangepaste zolen vervaardigd. Na opbouw in fasen zal in verloop van tijd worden gepoogd de zolen weer "af te bouwen".

Bij welke aandoeningen?
Alleen als de klachten veroorzaakt worden door afwijking in de houding zullen proprioceptieve zolen effect hebben, Of te wel bij o.a. overbelaste spieren, nek, schouder-, hoofdpijn klachten. Vaak ook succesvol bij cervicale migraine en terugkerende klachten bij sportbeoefening.

Samenwerking
De podoposturaaltherapeut werkt samen met de huisarts, orthopedisch chirurg, kinderarts, reumatoloog, de revalidatiearts, Verder met andere beroepsbeoefenaren als sportarts, fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtiste, schoenhandel kan worden samengewerkt. Wederzijdse informatie is belangrijk en komt het resultaat ten goede.

Tenslotte
Na het met goed gevolg afleggen van het examen kan men geregistreerd worden als lid van de Omni Podo Genootschap, herkenbaar door een bord bij de praktijkruimte met daarop het logo van de vereniging. De behandeling en vervaardigen van de zolen wordt (deels) vergoed door Uw verzekeraar. Raadpleeg hiervoor Uw polis.

www.omnipodogenootschap.nl