Electrisch ontharen

Een dun steriel wegwerp-naaldje wordt langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje dat vrijkomt de haarfollikel en de omgeving vernietigd. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar bereiken en vindt er geen haargroei meer plaats.

Todat het totale gebied is onthaard, zult u regelmatig een behandeling moeten ondergaan. De behandelmethode varieert van enkele maanden tot soms wel één of twee jaar. De hoeveelheid haren, de tijdsduur van een behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd.

U dient er rekening mee te houden dat de kans op overtollige haargroei blijft bestaan. Wanneer de oorzaak namelijk gelegen is in de verstoring van het hormaonale evenwicht, kan de overbeharing weer toenemen. Dit betekent dat de aanwezige donsharen vrij langzaam dikker en donkerder zullen worden. Deze donsharen kunt u met een korte behandeling enkele malen per jaar laten verwijderen.

Overige methodes

U kunt voor meerdere methoden terecht bij La Differance. Indien u thuis met bepaalde methoden de haren tijdelijk wilt verwijderen, dient u een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen om blijvende beschadiging van de huid te voorkomen.

Pincet epilatie
U trekt handmatig de (gehele) haar eruit m.b.v. een pincet. Stalen pincetten met een platte bek zijn beter dan automatische pincetten. Bij automatische pincetten breken de haren gemakkelijker af. Deze methode is alleen geschikt voor kleine oppervlakken, u kunt bijv. nauwkeurig de wenkbrauwen in model brengen. Na jarenlange epilatie kunnen de haren wegblijven. Het nadeel daarvan is, dat indien het modebeeld verandert u de haren ook niet meer terugkrijgt. Nooit een haar uittrekken op een moedervlek of op een sterk verkleurde huid.

Knippen
Bij het knippen blijft altijd een "stoppelig"gevoel bestaan en de haren groeien zeer snel weer terug. Voor het "verwijderen" van haren op moedervlekken e.d. is deze methode echter wel bij uitstek geschikt.

Scheren
Deze methode kunt u absoluut niet voor uw gezicht gebruiken, maar wel voor de benen en de bikinilijn. De haren zijn zeer snel verwijderd, maar groeien ook zeer snel weer aan. De teruggroeiende haren worden meer, donkerder en harder. Omdat de haren recht worden afgesneden, groeien veel haren onderhuids door en ontstaan bij veel haarzakjes pukkeltjes en ontstekingen met alle irritaties van dien.

Harsen
Deze methode kan, mits door een specialist uitgevoerd, in principe voor het gehele lichaam gebruikt worden. Behoudens de harssystemen (Clean & Easy One Touch Systeem) die aangeschaft zijn bij professionele schoonheidssalons of ontharingsinstituten zijn de meeste harsen en/of harslappen van minder goede kwaliteit.
De hars wordt al gauw te warm (verbranding) of te koud (huidbeschadiging) opgebracht.
De hars opbrengen, maar meer nog de hars verwijderen is een vak apart. Bij het niet juist verwijderen van de harslap breken veel haren af en wordt de huid onnodig geïrriteerd en groeien haren onnodig in. Ondanks het feit dat harsen zo eenvoudig lijkt, is het beter dit door een gespecialiseerde schoonheidsspecialist te laten doen of nog beter in een gespecialiseerd ontharingscentrum.

Ontharingscrème
Deze crème zorgt ervoor dat d.m.v. een chemische reactie het zichtbare gedeelte van het haar wordt vernietigd. Enige tijd na het opbrengen kunnen de restanten worden verwijderd. Doordat het haar in de follikel niet wordt aangetast vindt er weer een snelle teruggroei plaats. De teruggroeiende haren worden soms meer, donkerder en harder. Omdat de haren aan de top worden beschadigd, groeien veel haren onderhuids door en ontstaan bij veel haarzakjes pukkeltjes en ontstekingen met alle irritaties van dien.
Bij lichaamsopeningen (mond, neus, oren, vagina en anus) niet gebruiken.

Haarbleekmiddelen
De haren worden niet verwijderd, maar slechts lichter van kleur. Door de agressieve chemische middelen worden de haren en vaak ook de huid aangetast. De haren worden poreus en breken daardoor gemakkelijk af. Doordat het haar niet wordt aangetast in de follikel, vindt er weer een snelle doorgroei plaats.

Verantwoordelijkheid.
De cliënt wordt bij iedere vorm van ontharen vooraf voorgelicht over de voordelen en nadelen van de gekozen behandeling en de verwachtingen daarvan. De cliënt zal vooraf schriftelijk toestemming verlenen en La Differance en haar medewerkers vrijwaren van welke aansprakelijkheid dan ook.