ENDERMOLOGIE/LPG/CELLU M6

Quality of live

De nieuwe methode voor de bestrijding van cellulitis. U krijgt er niet alleen een verjongde, soepele huid door terug, tevens verbetert en verfraait uw figuur door de afbraak van overtollige vetreserves.

Endermologie heeft ook zijn plaats bij de behandeling van aandoeningen waar aandoeningen van het bewegingsapparaat een rol spelen. U kunt denken aan nekpijn ,lage rugpijn, artrose, knie en heup protesen, dystrofie, aandoeningen van de pezen, tenniselleboog, krampen, herstel na inspanning, detoxicatie.

Alle weefselverstoringen, littekens, artrose geven stoornis in de afvoer van bloed en lymfe. Hierdoor vermindert de afvoer van afvalstoffen, verzuring van het bindweefsel en fibrosen. Dit leidt tot mindere beweeglijkheid en verdere verstijving. Door middel van endermologische behandeling ontzwellen de weefsels en worden bewegingen en littekens weer soepel.

Wanneer beginnen we de behandeling: zo vroeg mogelijk om de vicieuze cirkel te voorkomen bij problemen om de cirkel op te heffen of tijdens revalidatie. Fantastisch dat dit mogelijk is.

Ook verstuikingen, spierscheuren, hematomen, fracturen kunnen in alle stadia behandeld worden. Zware benen, oedeem, gevolgen van spataderen, zenuwletsel, astma, geven een verminderd gebruik van de borstkas. Ook daar treden bovengenoemde problemen op. Deze kunnen verbeterd worden. Voor en na plastische chirurgie en liposuctie, gevolgen van brandwonden en huidtransplantaten.

Ongetwijfeld zijn er nog veel meer indicaties om te behandelen. Bovenstaande is maar een bloemlezing. Het is geen wonder therapie, maar een mogelijkheid om de afvoer van afvalstoffen en de toevoer van goede producten te harmoniseren. Hierdoor kan de behandeling en herstel optimaal verlopen. De Quality of life zal verbeteren.

De basis van de methode wordt gevormd door een mechanische bindweefselmassage die de naam Endermologie® draagt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde LPG-techniek: deze letters staan voor de initialen van de uitvinder, ingenieur Louis Paul Guitay.

Behalve in Frankrijk, het land van oorsprong, is de methode inmiddels ook in de Verenigde Staten op grote schaal met veel succes toegepast, onder meer in de plastische chirurgie. Deze methode is gebaseerd op een apparaat dat onder andere bestaat uit een zuigmondstuk, geflankeerd door twee kleine mechanische rollen.

De combinatie van sterke aanzuiging en rollende bewegingen maken de onderliggende verkleefde huid-en bindweefsellagen weer los.

Endermologie is een natuurlijke, niet operatieve, methode. Het neemt de weefselbarrieres, die ten grondslag liggen aan cellulitis en vetophopingen weg. Huid en onderhuid krijgen weer een gezonde structuur, gaan er beter uitzien en voelen zachter aan. De circulatie wordt hersteld, waardoor een verbetering in de voedingstoestand plaatsvindt van de huid en onderhuidse structuren.

Hierdoor kunnen ook andere klachten verdwijnen, zoals obstipatie, vermoeide benen en opgezette voeten. Tevens is deze behandeling inzetbaar bij diverse medische aandoeningen zoals, littekens na brandwonden en operaties, pijnklachten aan spieren en gewrichten en stoornissen in de doorstroming van bloed en lymphe.

Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van de mate waarin men last heeft en de doelstelling die men zichzelf stelt. Praktijkervaring leert dat gemiddeld 18 behandelingen nodig zijn. Na 10 behandelingen is er zichtbaar resultaat. Twee behandelingen per week volstaat en is zelfs wenselijk bij langer bestaand cellulite of wanneer men tegelijkertijd een dieet volgt. Meerdere keren per week is mogelijk maar de tijd tussen twee behandelingen dient minimaal 48 uren te bedragen. Voor de tiende behandeling is het niet wenselijk dat de serie onderbroken wordt.

HOE VERLOOPT EEN BEHANDELING EN DOET HET PIJN ?

De behandeling mag geen pijn doen. In sommige gevallen is er wel enige napijn mogelijk, meestal een aantal uren na de eerste behandelingen.

Tijdens de behandeling draagt u een soort nylonpak dat het gehele lichaam bedekt. Hierdoor is een betere geleiding van de behandelkop mogelijk. Bovendien is de behandeling door het dragen van dit pak geheel hygiënisch. De effectieve behandeltijd bedraagt gemiddeld 35 minuten tot een uur. De behandeling werkt ook zonder dieet en beweging, maar deze zijn toch voorwaarden voor een gezonde leefstijl.

Het is belangrijk dat u blijvend veel zuiver water drinkt teneinde een goede stofwisseling in stand te houden.

Het resultaat van de behandeling kan van enkele maanden tot meerdere jaren duren. Het is verstandig om indien dit voor u nodig blijkt te zijn een onderhoudsbehandeling te nemen die varieert van eenmaal per maand tot eenmaal per kwartaal. Meer info (Engelstalige site van LPG World)

Endermologie en liposuctie

Endermologie kan helpen waar liposuctie onvoorspelbare resultaten geeft. Het is de beste correctieve behandeling na liposuctie. En dat zonder schade toe te brengen. Fantastisch!

De moeilijke zones voor liposuctie zijn de armen, voorkant dijen, binnenzijde dijen, knieeen ,enkels en onderkant bilzone. Ook bij de harmonieus dikke vrouw is liposuctie een moeizame ingreep. Endermologie geeft toch ook hier weer vorm aan het lichaam door de weefsels te doorbloeden en te versoepelen en zorgt dat de vetten weer kunnen worden geëlimineerd.

Na de liposuctie elimineert de endermologische behandeling de bloeduitstortingen en oedemen, kan helpen de resultaten op langere termijn te handhaven, behandelt de sinaasappelhuid waar liposuctie niets aan kan doen, en kan de gevolgen van oude liposuctie proberen te corrigeren zoals golven, holtes en littekens en bindweefselstrengen,

Endermologie en liposuctie en roken

Roken geeft een slechtere doorbloede huid. Liposuctie geeft dan ook slechtere resultaten. Dus in ieder geval voorbehandelen d.m.v. endermologische therapie en stoppen met roken.

Endermologie en de oudere huid

Uitstekend geschikt is een endermologie behandeling voor de oudere huid. Het weefsel verdraagt geen al te snelle veranderingen meer. Ook alle ingrepen in het gelaat kunnen uitstekend nabehandeld worden als preventieve therapie door middel van de microkoppen bij de LPG techniek.