Wat veroorzaakt cellulitis?

Cellulite is een vorm van verkleving van de onderhuidse bindweefselstructuur. Mede door een overmatige productie van het hormoon oestrogeen zwellen de vetcellen op en nemen in aantal toe.

Cellulitis is een probleem dat al op jonge leeftijd kan onstaan en dus zowel bij jonge als bij oudere vrouwen voor kan komen. Vrouwen hebben in tegenstelling tot mannen constitutioneel een dikkere onderhuidse vetlaag, omdat vrouwelijke hormonen de vetopslag bevorderen. Andere oorzaken zijn te vet eten, gebruik van alcohol, veel koffie en bepaalde geneesmiddelen. Mensen die last hebben van chronische obstipatie of chronische infectieziekten hebben extra veel kans op cellulitis, maar ook vetrolletjes. Veel drinken (water!) en bewegen hebben een gunstig effect hierop.

De omringende bloedsomloop wordt geblokkeerd door afklemming van bloedvaten. Afvalstoffen kunnen niet meer worden afgevoerd, het onderliggende bindweefsel wordt als het ware ingekapseld. De huid wordt minder veerkrachtig. De gevreesde sinaasappelhuid wordt zichtbaar.

Het bobbelige uiterlijk van cellulitis is het gevolg van een abnormale ophoping in het bindweefsel van huid en onderhuid. Bij dit typische vrouwelijke verschijnsel is er sprake van een ophoping van vet in de adipocyten (vercellen van de onderhuid) en van water eromheen (huid en onderhuid).

Naarmate de adipocyten groter worden, vervormen ook de omhulsels. Dit trekt aan de aanhechtingspunten aan de huid waardoor een 'wattendeken'-effect ontstaat. In dit stadium is het grootste probleem dat het proces zichzelf onderhoudt doordat de bloedsomloop wordt verstikt. Hierdoor ontstaat stagnatie van de toxinen hetgeen de voeding van de huid verarmt. De bindweefselgel gaat samenklonteren, verliest zijn soepelheid en wordt fibreus.

Een prima behandeling om cellulite te bestrijden is Endermologie. Deze behandelmethode is al drie jaar een groot succes in Nederland als het gaat om cellulitis en figuurcorrectie.

Onder het knopje Figuur en Huid treft u meer informatie over Endermologie.

Eindelijk fantastisch slank met de Aromatherapie-compresmethode !

Deze methode is een zeer effectieve, thermoreactieve slankheidsbehandeling met aromatische oliën voor een afname van gewicht en lichaamsomvang.

Deze methode is ook bijzonder succesvol bij het bestrijden van sterke cellulite.