HINDERLIJKE HAARGROEI

Hoe ontstaan haren

De totale hoeveelheid haar bij een mens is niet bekend en de schattingen lopen ver uiteen. Alle haarzakjes (follikels) worden reeds in de foetale fase aangemaakt.

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of zelfs geheel de kosten die gepaard gaat met de behandeling(en).

Voor de een gaat het om vervelende haren in de bikini-lijn, voor de ander gaat het om ontsierende haren in het gezicht. Ongeacht om welke plek het gaat: overbeharing is een veel voorkomend verschijnsel waaraan gelukkig het een en ander gedaan kan worden.

Het haar ontstaat uit een verdikking van de opperhuid, de zogenaamde haarkiem. Dit gebeurt in de 2de tot de 6de maand van de zwangerschap. De haarkiem groeit als een schachtje naar binnen tot onder in de lederhuid. Onder in de uitstulping ontstaat de haarpapil van waaruit zich de haarui ontwikkelt. De schacht wordt tot haarkanaal of follikel omgevormd. Vanuit de haarui groeit het haar door de follikel naar buiten. Het aantal follikels blijft levenslang constant. Na de geboorte vindt een relatieve verdunning van de follikelbezetting plaats doordat het huidoppervlak toeneemt.

Gedurende de verschillende levensfasen zijn onder physiologische omstandigheden de in de embryonale fase aangelegde follikels in staat verschillende haartypen te ontwikkelen. De primaire beharing van pasgeborenen verdwijnt ongeveer in de 6de levensmaand en wordt vervangen door de secundaire beharing welke tot de puberteit aanwezig blijft.
 
Overbeharing en Ontharingsmethoden

Overbeharing kan op vele manieren worden bestreden. U kunt thuis de overtollige haren tijdelijk weghalen maar voor een goede behandeling en een beter en zelfs een progressief permanent resultaat is het noodzakelijk dat u naar een schoonheidssalon of beter nog, naar een gespecialiseerd ontharingscentrum gaat.

Nieuw bij La Differance is de Epilight.

Een stap verder dan Laser zijn de geavanceerde Intens Gepulst Lichtsystemen voor de behandeling van overbeharing. Deze methode bestaat uit een krachtige flitslamp, waarmee middels diverse filters de gewenste golflengte voor een behandeling verkregen kan worden. De behandeling kan worden afgestemd op haarkleur, huidskleur en de diepte van de te behandelen lokatie. Binnen enkele seconden worden er honderden haarfollikels tegelijk behandeld. Het hedendaagse antwoord voor snelle, effectieve haarverwijdering voor bijna alle huidtypen.

Intense Pulsed Light technologie biedt een oplossing voor ongewenste haargroei in het gezicht, op de benen, de bikinilijn of elke willekeurige andere plek op het lichaam. IPL is een milde niet-invasieve behandeling met duurzaam resultaat. Bijna een decennium aan ervaring in de behandeling van wijn- en pigmentvlekken leverde de technologie die aan de wieg van deze toepassing stond. De IPL-licht epileersmethode, waabrij met elke lichtpuls tientallen haarzakjes worden uitgeschakeld, wordt al vele jaren veilig toegepast.

IPL is technologisch geavanceerder dan de meeste lasers. IPL is de eerste licht-epileertherapie waarvan bewezen is dat het op een veilige wijze haar van elk huidtype kan verwijderen, van intens blank tot diepzwart. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn dat naar uw medische voorgeschiedenis en huidtype wordt geinformeert. Op deze wijze kan een zorgvuldige inschatting gemaakt worden van de resultaten die u mag verwachten van een behandelprogramma op maat.

Wat is de EpiLight?

De EpiLight is een niet invasieve vorm van lichttherapie, speciaal ontworpen ter verwijdering van ongewenst haar op alle delen van het lichaam

Hoe verwijdert de EpiLight het haar?

De EpiLight gebruikt lichtpulsen om haren te verwijderen en haargroei af te remmen. Allereerst wordt een dunne laag verkoelende gel op de huid aangebracht, waarna het EpiLight handstuk zachtjes op de huid geplaatst wordt. Vervolgens dringen enkele lichtpulsen in een flits veilig de huid in om honderden haarfollikels tegelijk uit te schakelen. Wanneer de gel wordt afgeveegd verdwijnen gelijktijdig veel haren. De overige haartjes die achterblijven in de huid vallen vanzelf uit binnen 1 tot 2 weken.

Is het mogelijk om iedere haarkleur op elk deel van het lichaam te verwijderen?
Het unieke ontwerp van het systeem biedt u een aangepaste behandeling, naar gelang uw haarkleur en plaats op het lichaam. De EpiLight kan nagenoeg alle haarkleuren verwijderen van alle delen van het lichaam waaronder de kin, bovenlip, wangen, benen, armen, rug evenals de gevoelige zones zoals de oren, neus, borst en bikini-lijn.

Wat voelt u van een EpiLight behandeling?
De EpiLight lichtflits voelt aan als een lichte prikkel, vergelijkbaar met het loslaten van een elastiekje op de huid. Er is geen plaatselijke verdoving of pijnstiller nodig.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Dit is afhankelijk van de haarkleur en de plaats op het lichaam. Er zijn meerdere behandelingen nodig, elk met een duur van 10 a 30 minuten.

Zijn er bijwerkingen?
U kunt soms kortstondige bijwerkingen verwachten. Deze lopen uiteen van licht roodheid tot zwelling van de huid, hetgeen binnen enkele dagen verdwijnt. In zeldzame gevallen kan er lichte blaarvorming ontstaan. Bij locale overgevoeligheid van de huid kunnen in zeldzame gevallen brandwond gelijkende huidirritatie/roodheid optreden. Dit herstelt spontaan.

Zijn er beperkingen na de behandeling?
Na de behandeling kunt u uw dagelijkse activiteiten gewoon hervatten. Wel zult u directe blootstelling aan zonlicht moeten vermijden.

Wie komt in aanmerking voor behandeling?
Bijna iedereen kan met de EpiLight behandeld worden. Bij vragen, raadpleeg uw arts.

Hoe is de EpiLight te vergelijken met de gebruikelijke ontharings-methodes?
Scheren, waxen, en ontharingscremes geven slechts een tijdelijk resultaat en moeten dus regelmatig herhaald worden. Ontharen met de EpiLight geeft een duurzaam resultaat.

Hoe is de EpiLight te vergelijken met de elektro epilatie?
Elektro epilatie is behandeling, die middels elektrische stroom met een naald iedere haarfollikel een voor een verbrandt. Elektro epilatie is een frequente en vaak jarenlange behandeling. De EpiLight verwijdert in slechts een flits honderden haarfollikels tegelijkertijd.

Waarin verschilt de EpiLight met een Laser?
De EpiLight’s innovatieve, gepatenteerde technologie geeft uw arts de mogelijkheid om de behandeling specifiek af te stemmen op uw haarkleur, haartextuur en de plaats op het lichaam.

Volgende pagina