FACE SETTING

De natuurlijke weg om rimpels te laten verdwijnen of zichtbaar te verzachten. De techniek van Face Setting kan de jaren niet ongedaan maken. Wel op zijn minst onopgemerkt. Tenminste wat rimpels en cosmetisch storende littekens betreft. Het betreft hier een biologische methode om rimpels en plooien als het ware op te vullen.

Deze methode baseert zich op de huideigen en regeneratiebevorderende Face Setting techniek. Door stimulatie van bepaalde gebieden in het rimpelbereik profiteren we van fascinerende eigenschappen van het lichaam en laten we het regeneratiebevorderende proces zijn werk doen. Jong bindweefsel met collageen en elastische vezels wordt zo gevormd, waardoor de rimpel onmiddellijk gestopt c.q. geremd wordt.

Face Setting-techniek werkt door het van nature zich zelf opvullen met lichaamseigen bindweefsel, zonder gebruik te maken van inspuitingen, werkt betrouwbaar en langdurig, omdat het weefselstimulerend is en de weefsels zichzelf reguleren en regeneren.

De behandeling duurt slechts 30 tot 40 minuten en wordt, afhankelijk van de rimpelstructuur, twee tot meerdere keren herhaald, met tussenpozen van twee weken.

Het gladder worden van de huid is reeds na de eerste tot tweede behandeling duidelijk zichtbaar. De behandelde plek kan licht rood worden, dit zal echter geen storend effect hebben bij sociale omgang.

PHYTOBIODERMIE

Een andere kijk op schoonheid. Het fundamentele grondbeginsel van Phytobiodermie is dat wij gelijk zijn in onze biologische basisconstitutie, maar totaal verschillend door onze morfologische, energetische en psychologische contructie.

Dit komt erop neer dat ieder van ons 'uniek ' is, evenals ons evolutieritme in het leven.

Reeds duizenden jaren geleden hebben de Chinezen een synthese gemaakt van de wetten van hemel en aarde. Daaruit blijkt dat wij allen gelijk zijn, maar anderzijds ook totaal verschillend.

Phytobiodermie heeft op de eeuwenoude kennis van de Chinese geneeskunde en acupunctuur verder gebouwd. Zij ontdekten dat de huid een netwerk van energiebanen is, en duidden deze aan als meridianen.

Huidproblemen zijn meestal een signaal voor dieper liggende oorzaken. De huid is de beschermer van het lichaam en tevens de spiegel van de gezondheid.

De verzorgingsprodukten van Phytobiodermie zijn volledig natuurlijk en werken diep energetisch. Essentiële oliën, graankiemoliën, mineralen, algen en vijf-kleurenmasker, in combinatie met acupressuur en chromatherapie (kleurentherapie) brengen de energie in de meridianen weer in evenwicht.

Ieder persoon wordt volgens zijn of haar specifieke problemen verzorgd. Zo zal er rekening gehouden worden met het geboortejaar, de seizoenen, de reflexzones in het gezicht, de vijf elementenleer, de Yin-Yang filosofie, blokkades in de meridianen etc.

ENDERMOLOGIE

Endermologie is een intensieve behandelmethode voor cellulitis, rugklachten en blessures, waarbij de huid en onderliggend bindweefsel worden losgemasseerd. Klik hier voor meer informatie over Endermologie.

LYMFEDRAINAGE

Lymfedrainage is een massage-methode om overtollig vocht in het gelaat en het halsgebied af tevoeren. Voordat de eigenlijke lymfedrainage-behandeling aanvangt, wordt de huid gereinigt. Daarbij wordt wisselend druk uitgeoefend om de overgangen tussen de te behandelen delen, ritmisch te laten verlopen.

Lymfe is een helder vocht dat circuleert in en rondom de weefsels van ons lichaam. Via lymfevaten en lymfeknopen worden afvalstoffen uit de weefsels weggevoerd. Als er een stagnatie ontstaat in de circulatie, kunnen het vocht en de afvalstoffen niet worden afgevoerd, zodat een (lichte) zwelling kan ontstaan (een oedeem). Lymfedrainage is een massagetechniek die bestaat uit zachte drukbewegingen die ritmisch verlopen en zich speciaal richt op de afvoer via de lymfebanen.

De cosmetische lymfedrainage is bijvoorbeeld geschikt voor oedeemvorming in het gezicht (gezwollen ogen/wallen), een slechte huid-stofwisseling, acne, een ouder wordende huid, eczeem en allergische verschijnselen. De behandeling wordt tevens toegepast na het ondergaan van plastische cosmetische chirurgie, om het herstel van de huid te bevorderen. Maar ook in het kader van algemene lichaamsverzorging is lymfedrainage een aantrekkelijke behandeling.

PINCEMENTS-MASSAGE

De pincements-massage is een bindweefselmassage die kan worden toegepast op de huid die uit balans is. Evenals de lymfedrainage wordt de pincements-massage in kuurverband aanbevolen. Over het algemeen bestaat een behandeling uit een massage van de schedelhuid, het gezicht en de nek, het decollete en de schouder. Naast het feit dat de pincements-massage goed is voor de doorbloeding van de huid, komt de behandelde huid weer tot rust en zorgt de massage voor een betere balans van de huid. Speciaal aanbevolen bij acne en bij de vochtarme en/of oudere huid.

Volgende pagina